Pages

.

.

Sunday, August 18, 2013

Bagaimana GLA Meningkatkan Tahap Kesuburan Wanita

Setiap pasangan yang berkahwin, secara lumrahnya akan mengimpikan kehadiran rezeki Allah yang paling bernilai...semestinya cahayamata 6__9

Bagi pasangan yang agak sukar untuk beroleh rezeki anak, pasti tercari-cari tips bagi memudahkan kehamilan berlaku. Berita gembira bagi anda yang memerlukan kerana GLA Complex dapat membantu meningkatkan tahap kesuburan anda. InsyaAllah. Kami ada ramai testimoni yang berjaya hamil hasil consume GLA Complex secara konsisten.

Tapi kena ingat..semua itu rezeki dariNya.. akan tetapi kita sebagai hambaNya.. Haruslah berusaha... Jangan mengharap tanpa usaha. Sesungguhnya Allah itu maha adil & maha menentukan segala2Nya... Wallah hu' alam. 

Okeh di sini saya nak kongsikan sedikit info GLA Complex dan bagaimana GLA Complex bertindak.

GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1. 


Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)?  
  •  Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.
Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil?
  • GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Biasanya sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, iaitu sewaktu subur.
  •  Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.
  • Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada peluang sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.
Jadi, bagi mereka yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan. Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.

Wallahu' alam~~ 

Saya Shaklee Independent Distributor (ID 948082), akan bantu anda untuk memiliki dan menggunakan produk ini... .InsyaAllah ^__^.

LIKE FunPage : Jom Kekal Sihat & Menawan
FB Personal : HaminaHamid
Email : amyna7698@gmail.com

♥♥Jaminan kami : Produk-produk Shaklee sentiasa berkesan, sentiasa selamat dan sentiasa mesra alam♥♥

No comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text